Ga naar de inhoud

Heeft je kind een probleem
dat maar niet overgaat?

Ik help je om bij de kern te komen.

Worstel je als ouder met een probleem van je kind, b.v. angst, piekeren, zich buitengesloten voelen? De verhalen die ik “doorkrijg” voor je kind, helpen om op een eenvoudige manier de uitdaging én de oplossing helder te krijgen. Het “doorkrijgen” is mijn kracht, het verhaal is de vorm. Een voorleesverhaal speciaal voor jullie!

Worstel je als ouder met een probleem van je kind?

Ben je een opvoeder?

Dat je als opvoeder je kind wil beschermen tegen alle uitdagingen van het jonge leven is een natuurlijke reactie. Maar wat kun je doen om het kind te leren om om te gaan met die uitdagingen?

Worstel je als ouder met een probleem van je kind?

Ben je een professional?

Loop je als coach, therapeut of leerkracht vast tijdens een begeleidingstraject? Kom je net niet bij de kern? Of misschien speelt er iets in de klas waar je maar niet de vinger op kunt leggen?

Mijn naam is Carola Leusenkamp. Of zoals mijn familie mij noemt: Crool.

Als docent, communicatietrainer, maar vooral als moeder snap ik hoe je soms kunt worstelen met gedrag van je kind. Het zoeken naar een manier om het gedrag te begrijpen en er ook op een andere manier mee om te gaan, kan een uitdaging zijn. Ik gebruik hiervoor al twintig jaar zelf geschreven voorleesverhalen voor mijn eigen kinderen, die van anderen en voor professionals.

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Kinderen voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

Tot gauw!

Herken je één van de volgende situaties?
  • Verhuizing
  • Scheiding
  • Pesten of gepest worden
  • Problemen binnen het gezin
  • Gedoe op school
  • Een ingrijpende verandering
Ik help jullie graag! Natuurlijk ook met andere uitdagingen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: