Ga naar de inhoud

Mijn kind heeft driftbuien

Ze hebben jouw hulp nodig om hiermee om te gaan

Hoe machteloos kun je je als opvoeder voelen als je kind een driftbui krijgt. Je kind wil het niet maar het lijkt of het hem of haar overkomt. Na de driftbui komt vaak het verdriet. Ook al weet je dat driftbuien bij kinderen heel normaal zijn en horen bij hun emotionele ontwikkeling, dat maakt het niet minder lastig. Je kind heeft jouw hulp nodig om met driftbuien om te gaan.  

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

Het verhaal “Niet storen alsjeblieft!” gaat over een kikker die af en toe alleen wil zijn, maar dit niet kan zeggen tegen zijn vriendjes. Boos worden kan hij wel. Het verhaal was een mooie aanleiding om Jeroen te helpen bij het aangeven wat hij nodig heeft om wel boos te mogen zijn, maar de driftbuien net voor te zijn. Dit was een van mijn eerste verhalen die ik kreeg, geschreven voor Jeroen 6 jaar.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil het verhaal van de kikker

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: