Ga naar de inhoud

Mijn kind is bang

Is jouw kind ook zo bang en weet je niet hoe je kunt helpen? Misschien voelt het monster voor je kind écht als een bedreiging, of misschien gaat het om een meer reële angst, zoals ziekte of ongelukken. Wat je niet wil, is dat je kind er alleen mee worstelt. Wat je wel wil, is dat je samen met je kind gaat ontdekken hoe je met die gevoelens om kunt gaan.

Juist omdat kinderen gevoelig zijn voor symbolen en metaforen, bieden voorleesverhalen een goede aanleiding om over angst te praten. Maar vooral om samen te kijken wat kan helpen tijdens of voor die angstige momenten.

Elke angst is uniek en elk kind ervaart deze anders. Een verhaal, speciaal voor jullie, geeft inzicht in wat jouw kind nodig heeft.

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

Toen de moeder van Roos (8 jr) mij vertelde hoe bang Roos vaak was en hoe ze dan als aan de grond genageld bleef staan, “kreeg” ik het verhaal “Zo bang als een wezel” voor haar. Het gaat over de egel en poes Minoes. De egel bevriest als hij iets heel erg eng vindt. Om hulp vragen en in beweging komen zijn de thema’s die hier naar voren komen. Roos kwam beetje bij beetje weer in beweging.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil het verhaal van de egel

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: