Ga naar de inhoud

Mijn kind piekert veel

Hoe naar is het om te merken dat je kind vaak piekert. Hartverscheurend kan het zijn. Er gaat soms ontzettend veel om in die kleine koppies. Hoe waardevol is het als je je kind kan helpen om de piekergedachten met jou te delen? Nog beter: als je kind ze van zich af kan zetten. Het is zeker geen knop die je kind zomaar om kunt zetten.

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

Ook Javi, 7 jr, worstelde met zijn piekergedachten. Zijn moeder zag het en vroeg me of ik me wilde afstemmen op Javi in de hoop dat me een verhaal voor hem gegeven zou worden. Zoals altijd gebeurde dat. Het verhaal “Klein muisje, grote zorgen” heb ik met veel liefde voor hem uitgewerkt. Hij weet nu dat hij zijn zorgen heel hard weg kan blazen. Dat helpt hem enorm en geeft zijn ouders een handvat om ermee om te gaan.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil het verhaal van het kleine muisje

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: