Ga naar de inhoud

Ik ben een opvoeder

Als opvoeder wil je je kind beschermen tegen alle uitdagingen van het jonge leven. Je kind zien “vallen” is niet fijn. Het is een natuurlijke neiging om je kind te behoeden voor pijn, gevaar en teleurstelling. Als moeder herken ik dat maar al te goed. Het voorkomen van negatieve ervaringen is onmogelijk, het kind weerbaarder maken gelukkig wel.

Ik bied je een hulpmiddel aan dat je anders naar het gedrag van je kind laat kijken en naar een mogelijke oplossing waardoor het kind weerbaarder wordt. Het is een op maat geschreven verhaal, speciaal voor jullie.

Door je kind dat verhaal voor te lezen kun je er samen over praten. Het is voor het kind eenvoudiger om bijvoorbeeld over het bange muisje te praten dan over zichzelf. Bovendien is het een blijvend iets omdat je het vaker voor kunt lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

De kunst van het voorlezen van een door mij geschreven verhaal:

  1. Een goede sfeer en timing is erg belangrijk om een verhaal voor te lezen.
  2. Omdat je de verhalen wil gebruiken om bepaalde aspecten bespreekbaar te kunnen maken lijkt het meer voor de hand liggend om ze ergens gedurende de dag voor te lezen.
  3. Heb je het verhaal vaker voorgelezen dan kan het prima voor het slapen gaan. Al helemaal wanneer het kind er zelf om vraagt.
  4. Op de eerste pagina van elk verhaal staat een kader. Daarin kan het kind na het voorlezen de tekening plakken dat het kind tijdens het voorlezen maakt. Op die manier verbindt het kind zich met de thema’s in het verhaal.
  5. Je kunt je kind ook aanmoedigen om in eigen woorden iets over het verhaal te zeggen. Wat vind hij/zij van de egel, poes e.d?
  6. Het kan ook helpen om de rol van de volwassene in het verhaal te benoemen.

Ik wil een verhaal voor mijn kind

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ik wil een bestaand verhaal

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: