Ga naar de inhoud

Mijn kind voelt zich anders

Dat elk kind uniek is is nogal een open deur. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw kind. Maar “uniek-zijn” kan lastig zijn voor je kind. Soms vindt de omgeving het moeilijk om het gedrag van je kind te accepteren, en soms vraagt de situatie dat je kind zich aanpast. Je kind kan dat onderscheid meestal niet maken. Het maakt je kind kwetsbaar en misschien dreigt je kind buiten de groep te vallen. De grote wens is dat je kind weerbaar wordt om daarmee kan gaan. Maar hoe lastig is dat!

Je kind heeft jouw hulp nodig om dit te leren. Mocht jij mij nodig hebben om een verhaal voor jullie te vragen, met de nodige handvatten, dan kan dat!

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

Hoe lastig het kan zijn om soms net buiten de groep te vallen ervaart de dolfijn Rolf. Jezelf zijn en je soms ook aanpassen is in dit verhaal de rode draad. Ook Rolf hoeft het niet alleen te doen. Dit verhaal heb ik gekregen voor Robin, 9 jaar. Hij had het zó nodig om geaccepteerd te worden.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil het verhaal van Rolf

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: