Ga naar de inhoud

Een verhaal voor jouw kind: mijn werkwijze

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Door mij via dit formulier je vraag te stellen, maken we een telefonische afspraak waarin je kunt uitleggen wat de uitdaging is.
  2. Na ons gesprek stel ik me meteen open voor jou en je kind en ontvang dan snel een verhaal. Daarna begint voor mij het uitwerken.
  3. Jullie eigen verhaal krijg je dan via de mail of:
  4. Als extra optie kun je het ook via een audiobestand ontvangen, zodat je er samen met je kind naar kunt luisteren.
  5. Na ongeveer twee weken hebben we nog een keer telefonisch contact en bespreken we jullie ervaringen.

Naast de op maat geschreven verhalen kun je ook het boek bestellen, of één van de bestaande verhalen uit het boek als PDF of als audiobestand.

Elk door mij geschreven verhaal bevat drie elementen:

  1. Het thema wat op dat moment bij een kind speelt.
  2. Het perspectief vanuit de volwassene.
  3. Praktische handvatten voor een oplossing.

Ja, ik wil een verhaal voor mijn kind

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil een bestaand verhaal

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen:

Pagina bekijken