Ga naar de inhoud

Ik ben een professional

Wanneer kun je als coach, therapeut of leerkracht bij me terecht?

Loop je soms tijdens een begeleidingstraject vast? Kom je net niet bij de kern? Of misschien speelt er iets in de klas waar je maar niet de vinger op kunt leggen?

Jouw kracht is om het individuele kind of de groep te begeleiden. Mijn kracht is om me zo af te stemmen op het kind of de groep dat ik even bij ze “naar binnen kijk”. Zo kom ik snel bij de kern van dat wat er speelt. Dat wat ik “zie” zet ik om in een verhaal. Dat verhaal is zo specifiek voor de situatie, dat het een heel krachtig hulpmiddel is. Voor jou als begeleider omdat de kern meteen duidelijk is en om het kind te bereiken. Kinderen voelen haarfijn aan dat het verhaal voor hen bestemd is, dat maakt dat ze er heel open voor staan.

Elk verhaal begint met een leeg kader. Daarin kan het kind tekenen terwijl jij voorleest. Zo verbindt het kind zich op het eigen niveau met de thema uit het verhaal. Dit alleen geeft al duidelijkheid.

Zullen we onze krachten bundelen?

Wil je ook een verhaal voor jou en het kind of voor een groep kinderen, neem dan gerust contact met me op.

Elk door mij geschreven verhaal bevat drie elementen:

  1. Het thema wat op dat moment bij een kind/ de groep speelt.
  2. De rol van de opvoeder
  3. Een mogelijke oplossing.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil een bestaand verhaal

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: