Ga naar de inhoud

Mijn kind is onzeker

Als kindertolk heb ik veel verhalen gekregen voor kinderen die onzeker zijn. Soms worstelen ze met wie ze zijn, zelfs al op jonge leeftijd. Dan gedragen ze zich stoer terwijl jij weet dat je kind helemaal niet zo is.

Het is een lastig onderwerp om te bespreken, juist omdat het ongrijpbaar is. Het is veel eenvoudiger om het over de hond Tom te hebben, zoals je hieronder kunt lezen. Ook is dit voor je kind veel luchtiger en toch snapt hij of zij precies waar je het over hebt. Maar natuurlijk kan het zo zijn dat ik voor jouw kind een heel ander verhaal krijg.

Hoe kom ik tot een specifiek verhaal voor jouw kind?

Als kindertolk zet ik mijn gevoeligheid in om me op je kind en jullie situatie af te stemmen. Dat wat ik dan “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind. Je kind kan misschien niet duidelijk aangeven waar de schoen wringt, hoe fijn is het dat ik dat wel kan. Na jullie hulpvraag komt er meteen een verhaal bij me binnen, het wordt me “gegeven”. Dat schrijf ik op en dat wordt een speciaal voor jullie geschreven voorleesverhaal. Uit ervaring blijkt dat het altijd de kern van jullie uitdaging raakt en meteen handvatten voor een mooie oplossing biedt. Niet zwaar, maar altijd luchtig. De metaforen die ik speciaal voor jouw kind krijg, maken dat je kind zich begrepen voelt.

Vooral bij kinderen in de basisschoolleeftijd is dit een hele fijne en passende manier om tot een oplossing te komen. Ze voelen heel goed aan dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven en vragen vaak om het nog een keer voor te lezen.

Wil je ook een verhaal voor jou en je kind neem dan gerust contact met me op.

De hond Tom is op zoek naar zichzelf. Dit kun je lezen in het verhaal “Iedere hond blaft zoals hij gebekt is”. Aan het eind van het verhaal weet hij dat hij goed is zoals hij is. En dat gunde ik hem zo! Dit verhaal heb ik gekregen voor Rick, 9 jaar.

Ja, ik wil een verhaal op maat

Als kindertolk stem ik me af op je kind en “zie” ik waar je kind mee worstelt en wat het zelf niet aan kan geven. Dat wat ik “zie” vertaal ik naar een passend verhaal voor jou en je kind.

Ja, ik wil het verhaal van Tom

Ik heb mijn 13 meest bijzondere verhalen gebundeld in een fijn voorleesboek voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Deze verhalen zijn ook los te bestellen.

Wat anderen over mijn verhalen vertellen: